reede, 4. juuli 2008

Maasikakattega vahukoore-valge shokolaadi kook




Retsept on võetud Pere ja Kodu 2005. aasta kalendrist. Koogi kattest jätsin välja munad.
Põhi:
2,5 dl jahu
1 spl kakaod
75 g võid
2 spl suhkrut
1 munakollane
1 spl õli
2 spl vett
Seagsin köögikombainis või, jahu, suhkru, kakao, siis lisasin muna, õli, vee, töötlesin köögikombainis ühtlaseks taignaks, mille panin küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 15 minutit, lasta jahtuda.
Kate:
150 g valget shokolaadi
2 tl zelatiini
1 dl piima
2 spl suhkrut
1 tl vanilejsuhkrut
4 dl vahukoort
Kaunistuseks maasikaid.
Zelatiin panna piima sisse likku, umbes 10 minuti pärast sulatada mikrolaineahjus 20-30 sekundit tavalisel reziimil soojendades või pliidil vesivannis sulatades.
Shokolaad sulatada vesivannis. Kui shokolaad on juba sulanud, siis võtta pliidilt ära. Valge shokolaad on kapriisne, kui jätta kauemaks, hakkab hoopis uuesti kõvemaks muutuma. Pruuni shokolaadiga on vastupidi - mida kauem sulatada, seda vedelamaks muutub, seda ei saa muidugi lõpmatuseni teha.
Sulatatud zelatiin ja sulatatud shokolaad segada omavahel ja jätta jahtuma.
Vahukoor vahustada 2 spl suhkru ja vaniljesuhkruga.
Jahtunud zelatiini-shokolaadisegu valada vahukoore hulka ja vahustada koos läbi.
Kuna koogipõhi tundus liiga kõva, immutasin seda vähese vedelikuga.
Kate valada jahtunud koogipõhjale, panna külmkappi. Kui kate hakkab juba tarduma, kaunistada kook maasikatega. Kui maasikate panemisega hiljaks jääda ja kate on juba täiesti kõva, ei jää maasikad koogi külge kinni, kuid kui liiga vedelat kooki kaunistada, vajuvad maasikad sisse. Õige aeg on siis kui ei ole enam vedel, aga ka mitte kõva.

Väga maitsva kattega kook!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

20-30 minuti asemel zelatiini soojendamist peaks vist olema 20-30 sekundit :)

Ssille ütles ...

Oi appi, loomulikult! Aitäh tähelepanu eest, parandan kohe ära.

Related Posts with Thumbnails