neljapäev, 4. november 2010

Lähis-Ida toitudega tutvumine El Pasha restoranis

Seemnetega kaetud pallikesed on kikerhernestest ja köögiviljadest falafelid, alumisel pildil üks minu lemmikutest - küüslaugune baklažaaniroog. (Pildid tegi Maarja)
Mul oli võimalus koos mitmete teiste toidublogijatega osaleda 26. oktoobril Altex marketingi poolt Tallinnas asuva El Pasha restorani www.elpasha.ee nimel korraldatud blog.tr.ee üritusel, kus oli võimalik degusteerida päris mitmeid Lähis-Ida toite.

Meid võttis vastu lahke ja rõõsameelne restorani omanik, kes tutvustas heal meelel restoranis pakutavaid toite ja nende köögi traditsioone.

Oli võimalus maitsta järgmisi roogi:

HUMMOS

Segu kikerhernestest ja tahinist, maitsestatud sidrunimahla ja oliiviõliga


BABA GANNOUSH

Segu grillitud baklašaanist ja tahinist, maitsestatud sidrunimahla ja oliiviõliga


FISH KOFTA (KOFTA BISSAMAK)

Erinevate vürtsidega maitsestatud ning fritüüris valmistatud suupiste kartulistpüreest ja kalast


FALAFEL

Maitsev fritüüris valmistatud suupiste kikerhernestest ja aedviljadest

EL PASHA BAKLAŠAAN (BADINŽAN)

Küpsetatud baklašaan ürtide ja vürtsidega, kaetud sidrunimahla ja oliiviõliga


WARAK ENAB

Vürtsitatud riisi ja lambalihaga täidetud viinamarjalehed jogurtikastmes

FUL MEDAMMAS

Küpsetatud oad tomati, sibula, peterselli ja küüslauguga


KOFTA KEBAB (GRILLED MINCED MEAT)

Grillitud lamba- ja veisehakkliha segu, maitsestatud sibula ja peterselliga


SHISH KEBAB

Vardas grillitud ja marineeritud lambaliha, serveeritud maheda kastmega


CHICKEN KEBAB (TAWOOK KEBAB)

Vardas grillitud ja marineeritud kanaliha, serveeritud maheda kastmega


SAMAK MAHCHI

Kerges kastmes serveeritud riisi, sibula ja pähkli-rosina seguga täidetud ahvenafilee


EL PASHA BAKLAVA

Filotaignast valmistatud pähkli ja mandlitega idamaine maius


Toidud olid maitsvad! Mitmel meist oli lambalihaga esimene, aga väga meeldiv kogemus. Nii vardas grillitud eelnevalt marineeritud lambaliha kui ka kofta kebab olid väga maitsvad. Üllatus oli suur kui selgus, et viimase koostises oli ka kaneel, mida poleks uskunud ja mida poleks ise ka kunagi omal algatusel lihatoidu maitsestamiseks kasutanud, kuid mis sobis tegelikult hästi.

Üks minu lemmikutest oli ka mõnusalt küüslaugune EL PASHA BAKLAŠAAN, ning ka kikerhernestest tihe pallike FALAFEL.

Oli meeldiv õhtu maitsvate toitude ja teiste blogijate seltsis!

2 kommentaari:

Merike ütles ...

oli tore sinuga tutvuda

Ssille ütles ...

Samad sõnad!

Related Posts with Thumbnails