kolmapäev, 16. september 2009

Koolitus „Toimetulek napi toidurahaga” Viljandimaal

2009. a septembrist detsembrini leiavad aset Sotsiaalministeeriumi Hasartmängumaksu Nõukogu rahastamisel Viljandi linnas Viljandi Sotsiaalameti ja MTÜ Päikesekillu Perekeskuse koostöös rahalistesse raskustesse sattunud peredele koolitused "Toimetulek napi toidurahaga". Koolituste läbiviija on "Kokkuhoiu kokaraamatu" autor Sille Varblane.
Osalemine on tasuta.
Iga osaleja saab omale kursuse lõpus praktilisi näpunäiteid täis 230-leheküljelise “Kokkuhoiu kokaraamatu”, mis aitab edaspidises elus tuge leida ja meelde tuletada kursustel õpitut.

Koolituse eesmärk ja sisu

Koolituse eesmärgiks on aidata majanduslanguse tõttu hätta sattunud peredel läbi praktiliste õpitubade toime tulla igapäevaseid kulutusi planeerides ka väikeste vahenditega ja anda seeläbi osalejatele tagasi lootus ja usk oma hakkama saamisesse ning oskus leida väljapääs esialgu lootusetuna näivast olukorrast.

Läbi koolituste aidatakse peredel, kellel on rahalised võimalused oluliselt vähenenud, oma rahaasjad kontrolli alla saada ja õpetatakse koostama oma pere võimalustest ja vajadustest lähtuvat terve kuu kõiki söögikordi sisaldavat menüüd, mille oskuslikul planeerimisel saab palju kokku hoida.

Koolituse käigus omandatu kinnistatakse praktiliste tegevuste läbi, mille käigus koostab iga osaleja juhendaja abil oma pere eelarve, oma pere vajadustest ja võimalustest lähtuva kuumenüü koos ostunimekirjadega.
Kuna kindlalt planeeritud menüü järgi süüa tehes ja oste sooritades on võimalik väga palju rahaliselt kokku hoida, on menüü koostamise oskus hädavajalik.

Osalemisinfo
Koolitustel osalemiseks moodustatakse 15-inimeselised grupid, koolitus toimub neljal järjestikusel päeval 3 tundi korraga, koolituse vahel väike teepaus. Viljandis saab koolitust neli gruppi.

Projekti raames toimuvad samad koolitused ka Kõo vallas.
Saarepeedil leidis eelmisel nädalal aset selline koolitus, mis sai osalejatelt rahulolevaid positiivseid hinnanguid.

Osalemissoovist anda teada sille.varblane@gmail.com või registreerida end Viljandi Sotsiaalametis, Kõo valla elanikel Kõo Vallavalitsuses.

4 kommentaari:

Ave ütles ...

Tartust tulek jääb kahjuks kaugeks. Muidu väga hea ettevõtmine. Edu!

... Age... ütles ...

Pärnus võiks ka toimuda... Väga lahe koolitus on kindlasti.

Eva ütles ...

Sille, soovin koolituseks ja muudeks ettevõtmisteks edu!

Ragne ütles ...

Väga tore ettevõtmine, minu poolt ka edu!

Related Posts with Thumbnails