pühapäev, 2. november 2008

Maksapirukad


Delfi köögifoorumist sain idee teha maksapirukaid, mis osutusid väga maitsvateks, võrreldes lihaga on maks ka sobivama hinnaga. Kui ei tea, siis ei arvagi, et pirukad on maksaga tehtud, vabalt võib neid pidada tavalisteks lihapirukateks.



Täidis:
800 g seamaksa
2 sibulat
õli praadimiseks
125 g suitsusingi pekist osa
2 dl toorest riisi keedetult
1,5 tl soola
peenpipart
Selle koguse täidise jaoks läks vaja 2 kogust pärmitainast. Kui ühte tainast hakkasin pirukateks tegema, siis panin teise taigna kerkima.
Lõikasin toore maksa peenikesteks ribadeks, praadisin koos singiribade ja hakitud sibulaga, lisasin soola ja pipra. Kuumalt ajasin läbi hakklihamasina, lisasin keedetud, pestud, nõrutatud riisi. Lisasin veel natuke soola ja pipart vastavalt maitsele.
Pärmitaigna tegin sellel lingil oleva I retsepti järgi, ainult soola panin 1,5 tl ja suhkrut 1 dl: http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/prmitaignast-kpsetised.html
Pirukate tegemiseks kasutasin 14 kohalist pirukavormi, mida näeb kui eelmisel lingil kerib allapoole, seal kapsapirukate all on seda näha. Selle vormiga on väga mugav pirukaid teha.


Küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes kuni pealt olid pruunid.

3 kommentaari:

Pisike ütles ...

Lapsepõlv tuleb meelde, siis sai neid tihti. Peaks need ootejärjekorda panema oma küpsetuslisti, kus ootavad ees leivategu ja aleksandrikook...

Anonüümne ütles ...

Sul on nii isuäratavad pirukate retseptid alati :) Aitäh et viitsid kõike meiega jagada. Ega sa juhuslikut tea, kus neid pirukavorme müüakse, millega maksapirukaid tegid?

Ssille ütles ...

Aitäh! Need on ostetud Viljandi Kodutarbest, kahjuks teisi kohti ei oska öelda.

Related Posts with Thumbnails