kolmapäev, 15. detsember 2010

Apelsinitarretisega piparkoogitort


Põhi:

1,5 dl suhkrut siirupiks
0,5 dl kuuma vett
75 g margariini
1,5 tl piparkoogimaitseainet
2 muna
1 dl suhkrut
0,5 sidruni mahl
1 dl hapukoort
5 dl jahu
1 tl soodat

Immutamiseks apelsinimahla

Täidiseks:

1,5 dl purustatud jõhvikaid (suhkruga segatud)
2 dl vahukoort + 2 spl suhkrut
400 g kohupiimapastat + 1 dl suhkrut

Kate:

mandariiniviilud

Apelsinitarretis:

1 l veega lahjendatud suhkruga magustatud apelsinimahla
3 spl zelatiini


Tordi külgede katmiseks:
purustatud piparkoogid või šokolaadiriisi hommikueinekrõbinad

Põhja tegemiseks suhkur karamellistada Selleks panna suhkur kuiva potti, kuumutada pidevalt segades kuni suhkur on sulanud ja tumekollase värvusega. Kui sulanud suhkur pruuniks lasta, jääb küpsetisele kõrbemaitse. Kohe valada ettevaatusega juurde keev vesi, seda tehes tekib tugev aur. Segada kuni siirupis pole enam suhkrutükke. Tõsta tulelt, lisa sulatatud margariin, piparkoogimaitseaine ja sooda. Veidi jahtunult lisada jahu, 1 dl suhkruga lahtiklopitud munad, sidrunimahl, hapukoor. Segada ühtlane tainas, mis valada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja. Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas 20 minutit.


Jahtunud koogipõhi lõigata kaheks kihiks, mõlemad kihid immutada apelsinimahlaga.
Alumine kiht katta jõhvikapüreega, sinna peale asetada kohupiima-vahukoorekreem, sinna peale teine koogipõhjakiht, mis katta samuti nii pealt kui külgedelt kohupiima-vahukoorekreemiga.

Tordi pealispind katta mandariinidest lõigatud viiludega, valada üle õrnalt tarduma hakanud apelsinitarretisega. Tordi küljed katta purustatud piparkookide või šokolaadiriisi krõbinatega.

Apelsinitarretise tegemiseks segada apelsinimahl vee ja suhkruga, zelatiin paisutada apelsinimahlaga, sulatada ja segada apelsinimahla-veesegu hulka. Panna külmkappi tarduma.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!
Just teen hetkel sedasama torti. Tarretisega on aga lood veidi huvitavad. Kas tõesti tervelt üks liiter tarretist? Kas seda liiga palju ei saa?
Ja kas ma peaksin seda kooki siis vormi sees tegema, kui ma selle üheliitrise tarretisega üle kallaksin? Kahjuks mul hetkel koogivormi võtta ei ole, eks pärast kirjutan, mis tulemus sai ja kui palju ma seda tarretist panin ;).
Igal juhul aitäh juba ette, tort näeb suurepärane välja!
Kristina

Anonüümne ütles ...

Nagu lubatud, kirjutan uuesti, mis tordist sai :)
Tarretist ma ei lõpuks peale ei pannudki, kuna ta nägi nii ilus välja ilma. Pealegi oli tarretis üsnagi läbipaistmatu, siis ei oleks ilusad marjad pealt ära paistnud.
Maitse koha pealt super, sest lasin tal üleöö seista ja ta oli piisavalt läbi imbunud. Kindlasti teen seda torti teine kord veel! Aitäh hea retsepti eest.
Kristina

kaari ütles ...

Väga mõnus kook. Jõuluõhtuks oli see super. Kõik kiitsid (ainult soovitasid järgmine kord rohkem jõhvikamoosi vahele panna, et oleks veidi hapum), ja sõid isuga.

Ssille ütles ...

Seda on küll rõõm kuulda, et rahule jäite!

Related Posts with Thumbnails