neljapäev, 26. juuni 2008

Karamellkreem


Retsept on võetud Kuninga magusaraamatust, muutsin veidi.


600 ml piima
0,5 tl vaniljesuhkrut
600 ml vahukoort + 2 spl suhkrut
100 g suhkrut
1 dl kuuma vett
2 spl kuhjaga zelatiini paisutada 1 dl veega
Suhkur sulatada, lisada kuum vesi ja seejärel piim. Lasta keema tõusta, tõsta pliidilt ära ja lisada vaniljesuhkur.
Samal ajal panna zelatiin 0,5 -1 dl veega paisuma ja peale ~ 10 min paisumist sulatada mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil 20-30 sekundit soojendades või pliidil kuumaveevannis tassi või kausi sees segades kuni on vedelaks muutunud.
Sulatatud zelatiin lisada karamellpiimale, segada läbi ja jätta jahtuma.
Jahtunult panna külmkappi ja lasta seista seal seni kuni on jahtunud 2 spl suhkruga vahustatud vahukoorega enam-vähem samale temperatuurile, siis segada vahukoor karamellpiima-zelatiiniseguga ja tõsta magustoidukaussidesse. Panna külmkappi tarduma.
Kui on soov kaunistada serveerimistaldrikut või kaussi karamelliga, siis tuleks sulanud suhkrusiirupist tilgutada taldrikule soovitud kujund või muster, mis kivistub taldrikul kiirelt.
Kui mgustoidukausi põhja tõsta lusikaga suhkru-veesegu ja lasta sel enne kreemi kaussi panemist külmkapis kõvaks muutuda, katab serveerimisel kausist välja kummutatud magustoidu pinda karamellikiht nagu ülemistel piltidel näha.
Mõnus kreem, mille rammusust sobib tasakaalustama väga hästi jõhvikakaste.
Jõhvikakaste:
1 dl jõhvikaid
2 dl vett
3 tl suhkrut
Jõhvikad keeta vee ja suhkruga pehmeks, ajada läbi sõela, vajadusel lisada veidi veega segatud jahu. Jahu lisamise korral lasta uuesti keema tõusta.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails