Olen sellel suvel olnud väga hõivatud ja pole saanud aega eriti uusi retsepte katsetada, kuid lisan siia oma blogist lingid, kust saate praeguse hooaja kaubast - kabatsokist, seentest ja õuntest tehtud toitude retseptide juurde.
KABATŠOKIST:
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/KABATSHOK%20TOIDU%20KOOSTISES
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/KABATSHOK%20TOIDU%20KOOSTISES?updated-max=2007-10-29T08:32:00%2B02:00&max-results=20
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/SUVIKÕRVITS
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/SUVIKÕRVITS?updated-max=2007-07-25T10:19:00%2B02:00&max-results=20
ÕUNTEST:
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/ÕUN%20TOIDU%20KOOSTISES
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/ÕUN%20TOIDU%20KOOSTISES?updated-max=2008-08-18T07:25:00%2B02:00&max-results=20
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/ÕUN%20TOIDU%20KOOSTISES?updated-max=2007-08-18T22:00:00%2B02:00&max-results=20
TOIDUD SEENTEST:
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/SEENETOIDUD%20-%20KUKESEENED
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/SEENETOIDUD%20-%20METSASEENED
reede, 28. august 2009
Marineeritud seened (parim retsept)

Ajakirjas oli juures ka selline lause:
NB! Soola, suhkru, äädika vahekord peab jääma samaks!
1 l vett
4 spl soola
7 spl suhkrut
1 loorber
5 nelki
5 pipart
2 vürtsi
tükike kaneelikoort
1 porgand1 sibul
tilli õisikuid ja varsi
2 spl äädikat
Keeta 5 minutit koos kupatatud seentega, lõpus lisada äädikas, panna purkidesse ja sulgeda kohe õhukindlalt.
kolmapäev, 19. august 2009
Lihtne õunakook "Juubeli" tordipulbrist

Tegin sellise väga lihtsa koogikatsetuse, tulemus oli hea.
1 pk "Juubeli" tordipulbrit
3 dl hapukoort
1,5 dl piima
0,5 l õunu
Tordipulbri segasin hapukoore ja piimaga, valasin küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, laotasin peale õunaviilud,
küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes. Kella unustasin vaadata, aga ~20 minutit.

pühapäev, 16. august 2009
Õuna-kaerahelbepannkoogid
1/5 tl soola
4,5 spl suhkrut
3 muna
7,5 dl piima
2 dl jahu
1 l tükeldatud õunu
Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, sool, purustatud kaerahelbed, jahu ja õunatükid, segada läbi, jätta 15 minutiks paisuma,
siis praadida õlisel pannil väiksed koogid.

Sobivad ilma lisandita või suhkruga, aga kindlasti ka õunamoosiga.
neljapäev, 13. august 2009
Hakkliha kabatšoki ja porgandiga

3 porgandit
1 väiksem kabatšok (1 kg)
1 sibul
sool
must peenpipar
paprikapulber
Kabatšok koorida, lõigata pikkupidi pooleks, seemnetega pehme osa eemaldada, järelejäänud osa tükeldada.
Hakkliha pruunistasin, lisasin hakitud sibula, porgandiribad ja peeneks tükeldatud kabatšoki, kuumutasin koos hakklihast tekkinud rasvas kuni kabatsokitükid muutusid klaasjaks, maitsestasin.
Köögiviljad jäid mõnusalt krõmpsuvad, kuid mitte tooreks. Serveerisin keedetud makaronidega. Lisandiks keetsin aedube.
NB! Aedoad on toorelt mürgised!
esmaspäev, 10. august 2009
Õunavorm rosinatega

Retsept on vanast õunaraamatust.
400 g õunatükikesi
2 dl rosinaid
25 g võid
2 spl suhkrut munasegusse
1 spl suhkrut õunatükkide peale
riivitud sidrunikoort
4 muna
4 spl piima (retseptis oli vein)
Tükeldatud õunad segada rosinate, 1 spl suhkru ja sidrunikoorega. Munad vahustada 2 spl suhkruga, lisada piim. Muna-piimasegu valada vormi õuntele.

Küpsetada 55 minutit 175-kraadise ahju keskmises vahes võiga määritud ilma kaaneta klaasnõus.

Kakao-piparmündi toorjuustu- kohupiimakook
400 g (4 dl) toorjuustu (panin enda tehtud toorjuustu vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html)
1,5 dl suhkrut
2 tl kakaopulbrit
3 kuhjaga spl jahu
4 muna
50 g sulatatud šokolaadi
2 dl hapukoort
10 väikest piparmündilehte
Piparmündilehed hakkida väikesteks tükkideks, kõik koostisained segada, Valada küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi,
küpsetada 50 minutit 175-kraadise ahju keskmises vahes. Lõigata jahtunult. Päris huvitav!

laupäev, 1. august 2009
Küpsetatud seakoodilõigud marinaadis

Kõigepealt tuleks kooti keeta ~1,5 - 2 tundi, siis küpsetada küpsetuskotis, täpsemalt näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2008/01/ahjus-kpsetatud-seakoot.html
Jahtunud koodi lõikasin tükkideks, valasin üle marinaadiga. Marinaadi retsepti näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2008/01/marineeritud-shnitslid.html
Tulemus oli väga hea!