teisipäev, 20. november 2007

Piparkoogitaignast pähklid


Küpsetasin isetehtud piparkoogitaignast pähkliküpsetuspanniga pähkleid.


Piparkoogitaigna retsepti ja tegemisõpetuse leiab siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/11/piparkoogi-taigen.html



Panin õliga määritud panni süvenditesse umbes poole pähkliaugu suuruse tüki piparkoogitainast. Pähklite vormist välja võtmisel on nad pehmed, kuid jahtudes muutuvad kõvaks.


Proovisin eelmisel aastal erinevaid täidiseid: ühe koore sees tarretis + teises vahukoor, lihtsalt vahukoor mõlemas ja mõlemas kompotikirss ja vahukoor. Viimane variant oli kõige parem.


Väga meeldiv ja huvitav maiustus!





Proovisin ka pähkli-kujuliste üksikute vormidega ahjus küpsetada, kuid kerkisid täis, kuigi muretaignaga küpsetades eelmisel lingil oleva retsepti järgi jäid kenad õhukesed pähklikoored.

3 kommentaari:

  1. tõesti väga lahe idee! meil vedeleb see pähkliküpsetaja kusagil ka...

    VastaKustuta
  2. Kust praegusel ajal sellist pähkliküpsetajat saada?

    VastaKustuta
  3. Sellist http://toidupildid.blogspot.com/2007/03/phklid-phklikpsetajaga-tehtud-kpsised.html võib vast ainult hea õnne korral Uuskasutuskeskusest leida.
    Panen siia ühe delfi kööginurga kirja, kus ma samale küsimusele vastasin:http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=11&i=118688&t=118688

    VastaKustuta