

Küpsetasin isetehtud piparkoogitaignast pähkliküpsetuspanniga pähkleid.
Piparkoogitaigna retsepti ja tegemisõpetuse leiab siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/11/piparkoogi-taigen.html
Panin õliga määritud panni süvenditesse umbes poole pähkliaugu suuruse tüki piparkoogitainast. Pähklite vormist välja võtmisel on nad pehmed, kuid jahtudes muutuvad kõvaks.
Proovisin eelmisel aastal erinevaid täidiseid: ühe koore sees tarretis + teises vahukoor, lihtsalt vahukoor mõlemas ja mõlemas kompotikirss ja vahukoor. Viimane variant oli kõige parem.
Väga meeldiv ja huvitav maiustus!
Pähkliküpsetajat näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/03/phklid-phklikpsetajaga-tehtud-kpsised.html
Proovisin ka pähkli-kujuliste üksikute vormidega ahjus küpsetada, kuid kerkisid täis, kuigi muretaignaga küpsetades eelmisel lingil oleva retsepti järgi jäid kenad õhukesed pähklikoored.
tõesti väga lahe idee! meil vedeleb see pähkliküpsetaja kusagil ka...
VastaKustutaKust praegusel ajal sellist pähkliküpsetajat saada?
VastaKustutaSellist http://toidupildid.blogspot.com/2007/03/phklid-phklikpsetajaga-tehtud-kpsised.html võib vast ainult hea õnne korral Uuskasutuskeskusest leida.
VastaKustutaPanen siia ühe delfi kööginurga kirja, kus ma samale küsimusele vastasin:http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=11&i=118688&t=118688