
Sööjaid üllatas, et kuigi pannkookide põhikoostisaine oli kapsas, oli kapsa maitse peaaegu tuvastamatu.
Allikas: "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust"
400 g kapsast
1 muna
2 tl riivsaia
1 dl piima (panime vett)
1 dl jahu (retseptis ei olnud)
soola
Kapsas riivida ja hautada piimaga (hautasime veega) hästi pehmeks, siis püreestada, lisada sool, muna, riivsai. Praadida kuumal õlisel pannil väiksed koogid. Lisandiks hapukoor.
Annan sulle veel ühe kapsapannkoogi retsepti, milles samuti kapsas tuvastamatu. Samuti puudub seal nisujahu ja piim:
VastaKustuta1/4 kapsapead (mul oli suht väike)
1 sibul
õli
1 porgand
2 kartulit
0,5 l köögiviljapuljongit (kuubikust)
1 muna
1 spl jahu (panin tatrajahu)
veidi soola-pipart
Keeda kartul ja porgand puljongis pehmeks ja kurna; kuumuta tükeldatud kapsast ja sibulat õlis. Püreesta pehmed köögiviljad saumikseriga, lisa muna, jahu ja maitseained, prae pannil väikesed lusikapannkoogid. Head isu! Eva