esmaspäev, 11. mai 2009

"Erika" tordipulbri-kirsi-toorjuustukook


Võtsin aluseks retsepti raamatust "100 kooki 3", muutsin seda.


Põhi:


1 pk "Erika" tordipulbrit

150 g võid



Tordipulber ja või töödelda käte vahel purutaoliseks massiks. 2/3 puru panna vormi põhja, siis valada toorjuustusegu ja kõige peale ülejäänud puru.




Täidis:


600 g toorjuustu (panin enda tehtud)

3 muna

1 dl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

4 dl külmutatud kirsse


Küpsetada 200 kraadises ahjus 45 minutit.

See kook oli minu arvates väga hea, maitselt meenutas turbakooki.

3 kommentaari:

  1. Ma tegin seda kooki "Juubeli" tordipulbriga, tuli ka väga-väga hea.

    VastaKustuta
  2. Need tordipulbrid on poest ostes suhteliselt kallid, kas Sille prooviks ka neid ise teha?
    Olen kunagi ise "Juubeli" tordipulbrit üritanud järgi teha - koostisained on ju paki peal kirjas, kahjuks enam ei mäleta täpset ainete vahekorda, aga asja sai. :)
    Ainult munapulbrit ja lõssijahu ei olnud võtta, panin päris piima ja muna, muidugi purutaina puhul on märgainete lisamine raskendatud.

    VastaKustuta
  3. Hästi hea kook, olen seda teinud!

    VastaKustuta