pühapäev, 22. aprill 2007

Kapsarullid


Kapsarullide tegemiseks läheb vaja suurt kapsast, lehed peaksid olema terved. Minu kapsas kaalus 2,7 kg ja maksis 15 krooni. Kapsa juurikas lõigatakse võimalikult sügavalt kapsa seest välja nii, et kapsa peasse sisse ei lõikaks, aga samas peab olema lõigatud nii, et lehed ei oleks juurikaosa küljes kinni, vaid tuleksid peale keetmist kapsa küljest kergesti lahti. Kapsas pannakse suurde potti keema kuni lehed muutuvad pehmeks.
Kui pealmised lehed tunduvad juba nii pehmed, et neid saab kokku keerata ilma, et nad katki murduksid, võib need kahvli või millegi muu abil ettevaatlikult kapsa küljest lahti võtta, et lehti katki ei teeks. Liiga pehmeks ei tohi ka keeta, siis lähevad lehed katki. Lehed, mis veel pehmed ei ole, jätta keema. Kui pealmised lehed on ära võetud, võib sisemisi lehti nii palju kui nad lahti tulevad kapsa pea küljest lahti võtta ja potti jätta koos kapsaga keema, siis lähevad need kiiremini pehmeks.

Kapsalehtede küljest lõigata jämedaid rootsusid õhemaks, et oleks parem rulli keerata.

Hakkliha praadida sibulaga, mina võtsin 300 g hakkliha - 13 kr (44 kr/kg). Keetsin riisi, segasin keedetud riisi praetud ja maitsestatud hakklihaga. Tõstsin igale kapsalehele väikese hunniku täidist ja keerasin otstest kinniseks rulliks. Kes soovib võib osta kasvõi kilo hakkliha ja panna ainult hakkliha, aga ka vähese lihaga on väga head.
Kuna paljud pealmised kapsalehed olid ussitanud ja imelikud, jäi mul kapsas väikseks, nii et sain teha kapssarullid ainult ühe kapsalehega, tavaliselt olen pannud kaks lehte üksteise peale, siis täidise ja rulli keeranud. Samuti saab katkiste lehtede puhul väga edukalt paigata teise lehe peale või alla panemisega.

Mõlemad otsad keerata sisse nagu alloleval pildil vasakul pool on juba tehtud.
Kapsarullid laduda õliga määritud pannile, veeretan enne kapsarulli seal pannil õli sees läbi, et pealt ka õliga koos oleks. Ja pane 200 kraadisesse ahju. Vahe peal keeran külge, nii et igalt poolt ilus pruunikas küpseks.
Ei kasuta tilkagi vett! Minu ema ja vanaema on alati nii teinud ja tulevad väga head. Kunagi sain ühes söögikohas hautatud kapsarulle ja olin väga pettunud.
Kuna kapsarullide ettevalmistus nõuab üsna palju aega, võib toored kapsarullid valmis teha ka eelmisel õhtul ja hoida küpsetamiseni külmkapis.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea täidis on riivitud kaalika ja porgandi ning riisiga täidis(sama mis hakklihaga aga juurikatega).
Ja meil tehakse kapsarullid suurde potti kihiti(ei jää küll pruunikad aga ...). sest siis hauduvad koos ja on mahlasemad.

Anonüümne ütles ...

meil tehti kodus nii - tehti rullid valmis, seoti niidiga kinni, pruunistati pannil kahelt poolt, siis kas ahjuvormi või suurde potti ja hautati nõrgal tulel. Küll olid head!

tatar ütles ...

ka meil seoti niidiga,pruunistati ja siis potti+vesi....mmm, küll olid head ja mahlased,
aga nüüd saan ka ilma niidita läbi, muidu kõik sama :)

jasa rekber ütles ...

Hea täidis on riivitud kaalika ja porgandi ning riisiga täidis(sama mis hakklihaga aga juurikatega).

Resep Makanan ütles ...

Enak-enak nih kayaknya makanannya,, lezat

Ngadimin ütles ...

IDM gratis full crack terbaru

smujib ütles ...

Information is a collection of data or facts that are managed into something useful for the recipient. IDM gratis full

Related Posts with Thumbnails