pühapäev, 30. september 2012

Õuna-kaerahelbe-ricotta kotletid


5 dl kaerahelbeid
7 dl õunatükikesi
200 g ricottat või kohupiima
1,5 dl jogurtit
3 spl suhkrut
vanillisuhkrut

Kaerahelbed purustasin köögikombainis väiksemaks, et paremini seoks. Purustatud kaerahelbed segasin ricotta, suhkru, jogurti ja väikeste õunatükikestega. Tõstsin lusikaga pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetasin 200kraadise ahju keskmises osas. Kui alt oli kuldpruun, keerasin teise poole ja küpsetasin ka sealt kauniks.





Lehtkapsa-lehtpeedi riisivorm

 

400 g lehtkapsast
300 g lehtpeeti
2 dl keetmata riisi keedetult
3 porgandit
3 pastinaaki
jupp porrut
2 dl maitsestamata jogurtit
soola

Lehtkapsad ja -peedid pesta korralikult, lehed tõmmata rootsude küljest lahti ja panna ilma rootsudeta keema. Keedetud lehed hakkida peeneks või purustada köögikombainis.


Lehtkapsas


Lehtpeet
Purustatud keedetud lehtkapsast ja lehtpeeti kuumutada õlisel pannil koos ribadeks tükeldatud porgandite, porru ja pastinaagiga.
Pannil olev segu maitsestada, segada keedetud riisi ja maitsestamata jogurtiga. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas. Soovi korral võib lisada juustu ja mune.



neljapäev, 20. september 2012

Lehtkapsa-odrajahu pannkoogid

400 g keedetud lehtkapsast
2 muna
4 dl maitsestamata jogurtit
2 dl odrajahu
1 dl kamajahu
soola
1 sibul
2 küüslauguküünt

Katsetasin esmakordselt lehtkapsast. Lehtkapsas tuleks enne tarvitamist korralikult puhtaks pesta, sest lehtede vahele koguneb mustust. Panin selleks kapsalehed pesukaussi ja solgutasin neid seal vees nagu pesu. Lehtkapsa lehed on päris tugevad nii, et selline kohtlemine neid katki ei teinud. Loputasin lehti veel kahes vees kuni vesi jäi puhtaks. Keetsin lehtkapsalehti 10 minutit, seejärel purustasin köögikombainis koos sibula ja küüslauguga. Lehtkapsalehtede rootsud on nii tugevad, et isegi keedetult köögikombaini noa all jäid osaliselt suurteks tükkideks ja pidin need välja korjama. Soovitan leheosa rootsude küljest ära tõmmata ja ainult leheosa kasutada.

Segasin munadest, jahudest ja jogurtist taigna, lisasin sinna purustatud lehtkapsalehed, maitsestasin soolaga. Tõstsin lusikaga õlisele pannile väiksed pannkoogid, küpsetasin mõlemalt poolt küpseks.

Olid päris head.

kolmapäev, 19. september 2012

Õuna-kaerahelbe-ricottakook



Ilma nisujahu ja rasvaineta küpsetis!

5 dl purustatud kaerahelbeid
200 g maitsestamata ricottat või kohupiima
3/4 tl küpsetuspulbrit
1-1,25 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
3 dl jogurtit (panin maasika-banaani joogijogurtit)
2 spl odrajahu (võib asendada nisujahuga)
7 dl väikseid õunatükke

Kaerahelbed purustada köögikombainis peeneks, siis seob paremini. Purustatud kaerahelvestele lisada küpsetuspulber, odrajahu, ricotta või kohupiim, munad, suhkrud, jogurt ja väikesteks kuubikuteks tükeldatud kooritud puhastatud õunad. Segada kõik läbi, valada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpsetada umbes 30 min kuni tikuga katsudes jääb tikk puhtaks.

Minu eesmärk oli teha ilma nisujahu ja rasvaineta kook. Nisujahu asemel lisasin kohupiima. Jäin katsetuse tulemustega väga rahule, tulemus isegi ületas ootusi.

esmaspäev, 10. september 2012

Õuna-kaerahelbe-jogurtipätsid

 Ilma rasvaineta maitsvad pätsikesed. Tänu jogurtile pehmemad kui tavalised kaerahelbeküpsised.

5 dl purustatud kaerahelbeid
3 dl purustatud või riivitud õunu
4 spl suhkrut
1,5 dl maitsega jogurtit
2 muna
0,5 tl vanillisuhkrut

Purustasin kaerahelbed köögikombainis, samuti puhastatud ja kooritud õunad. Segasin  omavahel kaerahelbed, riivitud õunad, suhkrud, jogurti, munad. Tõstsin teelusikaga väiksed pätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetasin eelkuumutatud 200kraadise ahju keskmises vahes kuni olid õrnalt pruunikad (20-30 min, kahjuks ei vaadanud kella).

Väga maitsvad!

Suitsutursk köögiviljadega


Panin igale sööjale taldrikusse 3 tükeldatud jääsalatilehte, ühe väikse tükeldatud kurgi, mõned õhukesed mugulsibula ribad, millele tilgutasin natuke sidrunimahla. Segasin taldrikul olevad toiduained segamini, sinna peale peotäie suitsuturska.
Lihtne, maitsev ja tervislik!

Riisinuudlid köögiviljadega


See on minu esimene katsetus riisinuudlitega. Toit on täielikult taimne. Riisinuudlid olid maitselt nagu nisujahust tehtud nuudlid, riisi maitset küll ei tundnud, igal juhul tervislikumad.

3 suvikõrvitsat
7 porgandit
3 mugulsibulat
400 g külmutatud brokolit
1 väike lillkapsas
5 külmutatud spinatikuubikut
pool pakki riisinuudleid (225 g)
praadimiseks õli ~3 spl

Tükeldasin suvikõrvitsad, porgandid ja mugulsibulad ribadeks. Panin suvikõrvitsaribad ja külmutatud spinatikuubikud õlisele pannile ja kuumutasin neid seal kuni pannile eraldunud vesi oli aurustunud ja suvikõrvitsad pehmed. Asendasin valmis suvikõrvitsaribad potti ootama teisi toiduaineid.
Puhastasin panni ja panin sinna porgandi ja sibularibad, mis kuumutasin samuti õlisel pannil pehmeks (jätsin õrnalt krõmpsuvaks) ja lisasin need potti suvikõrvitsate juurde. Vahepeal aurutasin teises potis aurutusrestil pehmeks brokoli- ja lillkapsaõisikud, mis peale valmimist läksid samuti ühisesse potti. Kõige lõpuks lisasin sinna keedetud riisinuudlid, tõstsin suure poti tulele ja segasin kergelt kuumutades toidu läbi.
Riisinuudlite pakendil oli keetmisajaks märgitud 6-8 minutit, keetsin neid vist mõne minuti kauem kuni olid pehmed, valasin sõelale ja loputasin kuuma veega üle. Riisinuudlid panin keema keevasse vette.
Related Posts with Thumbnails